Mori'nin Danslı Tarifleri #1: Çikolatalı Patlamış Mısır
Harika bir pazartesi gününden herkese selammm 👋
Bugün sizlere çok özel bir tarifle geldim 💕
Yemek yapmak gerçekten insanı rahatlatan bir aktivite. Yemek yaparken rahatlamayan var mı? Özellikle çok sinirliyseniz ve birini 35 yerinden bıçaklamayı düşünüyorsanız hemen mutfağa gidin; patlıcan ya da patates, domates gibi, hatta yapabiliyorsanız et ve tavuk doğrayın. Kimse için bu hayatı yakmaya değmez sevgili okurumm...
Evett şimdi kulaklığınızı takın ve mümkünse kafanızdaki olumsuz sesleri duymayacağınız bir şarkı olsun. Örneğin ben şu an Miley Cyrus- Plastic Hearts dinliyorum. Miley her zaman kraliçem olmuştur.
Şarkılar açıldıysaa hemen elinize bir çırpıcı alın, sahne sizin. Yemeğe başlamadan önce 2 dakikalık mini konserinizi verebilirsiniz.💃💃
Şimdi sırada meşhur tarifimiz var: Çikolatalı Patlamış Mısır
Bunu öyle çok yapmak istemişimdir ki nereye gidersem gideyim hep aklımda bir tarif vardı. Evet benim aklımda çok boş şeyler vardır ahaha amaa bu sene bunları boşaltıyoruz.
Tarif için Malzemeler :
✔ Yarım çay bardağı cin mısır.
✔ Göz kararı zeytin yağı (Galiba 1,5 yemek kaşığı)
✔ Sürülebilir çikolata
Yapılışı:
1. Tarif: Öncelikle ocağınızın üzerine mısırları patlattığınız tencereyi alın. Daha sonra yağınızı birazcık kızdırın ve sürülebilir çikolatanızdan bir kaşık tencerenize koyun. Gözünüze az gözüktüyse biraz daha ekleyebilirsiniz. İkisini bir kaşık yardımıyla iyice karıştırın sonra mısırlarınızı içine atın ve mısır patlayana kadar karıştırın.. Birkaç tane patlayınca hemen kapağını kapatın ve kısık ateşte tencereyi tutup sallayarak karıştırın. Beş dakika sonra evi hafif bir duman ile yanık kokusu saracak. Paniklemeyin.. Bu zaten tutmayan tarif. Hemen gidin balkon kapınızı ve pencerenizi açın. Mutfak kapınızı da kapatın ki salona duman gitmesin.
Bunu yazdım çünküü bu hatayı ben yaptım siz yapmayın diye. Böyle bir tarif tutmuyor okurum. Belki bir zaman düşünmüş olabilirsin ama denendi ve olmayacağı onaylandı.✅
2.Tarif: Şimdi yaktığınız tencereyi yıkayıp bir havlu peçete yardımıyla kurulayın (ya da yeni tencere alın). Evet baştan başlıyoruzz.. Bu sefer yine aynı amaç ama gidiş yolu farklı. Pes etmek yok Rocky...
Tenceremize zeytin yağımızı döküyoruz ve birazcık ısıttıktan sonra bu sefer çikolatamızın yanmamasını istediğimiz için önce mısırları atıyoruz ve bir kaşık ile karıştırıyoruz. Birer birer patlamaya başlayınca hemen hazırda bulundurduğumuz bir kaşık sürme çikolatayı tencerenin içine atıyoruz. İşte bu en zor kısmı çünkü mısırlar tencerenin kapağını açtığınız an da her yere dağılıyor. Bunun olmaması için çikolatanızı tamamen tencereye gönderince hemen kapağını kapatın ve kısık ateşte tencerenizi sallayarak mısırların patlayışına kulak verin.
Ve sonuuçç.... dı dımm dı dımm...
Yine hüsran çünkü ne yaparsanız yapın bazı şeyler olmuyor. Yine çikolatanız yanacak ve bütün odayı daha yoğun bir şekilde duman kaplayacak. Ne kadar çok isterseniz isteyin bazı tarifler tutmayabiliyor.
PEKİ DOĞRU TARİF NE?
eee Mori o kadar çok çikolatalı patlamış mısır dedin ki canımız istedi dediğinizi duyar gibiyim. Merak etmeyin tabii ki doğru tarif var. Mısırlarınızı normal bir şekilde patlatıyorsunuz ve üzerine rendelediğiniz çikolataları katıp karıştırıyorsunuz. İşte karşınızda çikolatalı patlamış mısır...
Hayatta böyle değil mi? Olmayacağını biliyorsun ama yine de inatla deniyorsun. Belki merak, belki de 'elimdeki malzemeler böyle' çırpınışı. Elinizdeki malzemeler ile her zaman mükemmeli yaratamayabilirsiniz. Sonra saatlerce onun verdiği zararı düzeltmeye çalışırsınız.
(Belki de bu konunun patlamış mısırla bir alakası yoktur.)
Unutmayın: Tek mükemmel sizsiniz 💕 geri kalanlar sadece "elinizdeki malzemeler"
MORİ
Yorumlar
Yorum Gönder